Loïs Blogt

Pagina's

smoothie time | recept + printable

03-02-2016



Ik ben echt dol op smoothies, en ik vind het dan ook erg leuk om te experimenteren met allerlei recepten. Vandaag laat ik jullie mijn recept zien, en ik geef tips welke ingrediënten lekker bij elkaar smaken. En ik heb een leuke printable gemaakt (zie hierboven)! Kijken jullie mee?


Sorry dat ik zo lang niks gepost heb trouwens, ik was heel druk bezig met de loveswap. Niet dat dat erg is; want wat is het leuk om voor iemand anders te shoppen en de cadeautjes leuk in te pakken! Op valentijnsdag mag iedereen zijn swap open maken, spannend... Ik laat het dan zeker aan jullie zien!

Maar even by the way, ik heb voor jullie dus een smoothie-artikel (wauw, dat klinkt echt heel falend). Het fijne van smoothies is dat je op elk moment van de dag er een kan nemen, als ontbijt, toetje, lunch... Als je de ingrediënten maar goed genoeg aanpast. De foto's bij dit artikel heb ik gemaakt met de camera van mijn ouders die ik voor deze ene keer mocht gebruiken (o, ik ben zo jaloers op die camera ;-)). Ik vind het zelf erg mooie foto's geworden, als je het vergelijkt met de foto's van mijn mobiel. Jullie zijn vast nieuwsgierig geworden nou, dus let's start!

BLAUWE BESSEN SMOOTHIE

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • ongeveer een 1 a 2 handjes blauwe bessen (uit de diepvries of vers
  • sinaasappelsap (kan je natuurlijk ook zelf persen)
  • eventueel muesli 





Hoe maak je het? 
Eigenlijk is het heel simpel, snij een banaan in stukjes, en gooi het met de rest van de ingrediënten in de blender. Ik heb het zonder muesli gedaan, maar het is ook lekker voor bijvoorbeeld een ontbijtje om het met muesli te doen. En nu: mixen maar! Proef een beetje van de smoothie, en kijk of er bijvoorbeeld nog extra blauwe bessen in moeten. En klaar ben je! Nu is het tijd om lekker van je smoothie te genieten, eet drink smakelijk!


Welke ingrediënten smaken lekker bij elkaar?
Ingrediënten die erg afwezig zijn (zoals banaan) en ingrediënten die juist heel aanwezig zijn (zoals blauwe bessen dus) smaken altijd goed bij elkaar. Let wel op dat je niet te veel van iets doet: te veel banaan maakt het bijvoorbeeld een beetje flauw. Wat ik zelf ook altijd lekker vind, is de combinatie van muesli, yoghurt en fruit. Echt het perfecte ontbijtje, maar helaas heb ik 's ochtends vaak geen tijd om het te maken. Verder moet je vooral zelf kijken wat je lekker bij elkaar vind smaken, want smaken verschillen. Experimenteer, gooi van alles wat in de blender, en kijk wat het word. Smoothies zijn eigenlijk bijna nooit vies, dus je kan lekker je gang gaan. Veel plezier met proberen!


De printable
Ik dacht: laat ik weer eens een printable maken. En wat is er leuker dan een smoothie printable? Hij vrij random, je kan er mee doen wat je wilt. Maak je een foto als je hem gebruikt? Vind ik leuk :-)
Je kan de printable hier downloaden. Bedankt voor het lezen!

X Loïs

4 opmerkingen:

  1. Ooh, wat een fijn artikeltje, de smoothie ziet er heerlijk uit! En die printable is onwijs tof, erg creatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo lekker uit! Wat staat het allemaal leuk bij elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Hij was echt heel lekker, dus ik zou hem zeker gaan maken hoor ;-)

      Verwijderen