Loïs Blogt

Pagina's

4 SIMPELE KERST DIY'S

13-12-2015

Hey allemaal! Het is alweer bijna kerst, en dat betekent: kerstversiering! Ik was een beetje uitgekeken op de kerstversiering van vorig jaar (dat was heeeel veel rood en roze :-| ) en mijn moeder ook (dat was heel veel zwart en klassiek). We wilden iets origineels, dus kochten we bij de action allemaal DIY materiaal en gingen aan de knutsel. Het leek me wel leuk om het te laten zien, zodat jullie het ook kunnen maken. Het zijn niet zulke moeilijke DIY's dus iedereen kan het (tenzij je twee linkerhanden hebt ;-)). Veel plezier en merry christmas!


O ja, deze DIY's mag je alleen maken als je kerstmuziek hebt opstaan :-)

 1 | Kerst Auto

Nodig: een leuk autootje, touw, een conifeer, snoeischaar (gewone schaar is ook goed)
Hoe: knip met de snoeischaar een paar takjes van de conifeer af. Bind de takjes samen met touw, en zorg dat ie een beetje op een kerstboom lijkt. Bind er vervolgens nog een touwtje omheen en doe dat touw door het raampje (of om de auto heen als er geen open raam in zit). Doe er een knoop in, en klaar is je kerst auto!





2 | Sterren Slinger / Sterren Hangers

Nodig: zelfdrogende klei, deegroller,  uitsteekvormpje ster, satéprikker, touw
Hoe: rol de klei plat met een deegroller en steek er vormpjes uit. Maak vervolgens bij elke ster een gaatje in één van de punten met de satéprikker. Nu moet je ze ca. 2 dagen laten uitharden (ja, dat is best lang). Als ze hard zijn kan je er  (1 : een slinger van maken door steeds knoopjes te maken met het touw door de gaatjes. (2 : hangertjes van maken, door heel simpel steeds een touwtje er aan vast te maken.

 3 |  Boom Schijfjes

Nodig: boom schijfjes, witte verf, kwast, boor, touw
Hoe: boor eerst in alle schijfjes een gaatje. Schilder er nu figuurtjes op. Ik heb op de ene kant een hartje geschilderd en op de andere kant eens ster. Nu even laten drogen, er een touwtje aan hangen, en klaar! Nu kunnen ze in de kerstboom ;-)



 4 | Licht Ster

Nodig: een boom / struik met stevige takken, snoeischaar, (soepel) ijzerdraad, lichtsnoer op batterijen
Hoe: Zoek een boom of struik met stevige takken (die niet snel breken dus) en knip daar 5 takken vanaf  die ongeveer even groot zijn  (wij deden het bij een hortensia struik die toch al gesnoeid moest worden). Vervolgens is het even puzzelen hoe de ster in elkaar moet, maar als je dat is gelukt is het moeilijkste al voorbij. Maak nu alle takken aan elkaar vast met ijzerdraad bij de punten. Dit kan je het beste met zijn tweeën doen: de één houdt de ster goed vast en de ander wikkelt het ijzerdraad eromheen. Als dat klaar is wikkel je het lichtsnoer eromheen (wij hadden een iets te kort snoer waardoor niet heel de ster verlicht is). Nu is je licht ster af!

Ik hoop dat jullie het leuke DIY's vonden! Heb jij er nou ook één gemaakt? Post een foto op Instagram en tag mij erin, vind ik leuk :-)

X Loïs

1 opmerking: